Zorg dat je kat in de mood is om te spelen

Katten hebben zo hun eigen dagritme, waarvan slapen, uitrusten en relaxen een groot deel van hun dagelijkse bezigheden beslaat.

Maak je kat niet wakker uit zijn/haar middagdutje of als deze lekker in het zonnetje op het raamkozijn ligt te snoezen, je kat is dan niet in de mood voor een spelletje.

Is je kat alert, wakker en loopt deze verveelt tegen je aan te miauwen, of gaat hij/zij op je toetsenbord zitten? Dan is dat wellicht een goed moment voor quality-time en om spelletjes op je iPad uit te proberen!

Laat de iPad liggen

Je iPad kun je vaak in verschillende standen zetten, rechtop, liggend of in een stand daar tussen in. Ik heb hiermee geëxperimenteerd maar kwam er achter dat mijn kat het beste kan spelen als je de iPad gewoon horizontaal neerlegt. De meeste spelletjes zijn erop gebaseerd dat de kat iets kan vangen/aanraken en dat is het makkelijkst als de iPad ligt. Ook lijkt het alsof ze het beter kunnen zien en ze minder last hebben van reflectie op het scherm.

Zet de iPad in een enigszins donkere ruimte

Toen ik begon met het uittesten van de spelletjes en ik dit wilde filmen, zette ik de iPad in een ruimte met voldoende licht om goed te kunnen filmen. Mijn kat leek totaal niet om te kijken naar de bewegende plaatjes op de iPad en dacht ik dat ze er gewoon niets aan vond.

Een vriendin raadde mij aan om de iPad in een minder lichte ruimte te plaatsen. In een lichte ruimte is er vaak teveel reflectie op het scherm. Opeens leek mijn kat het wel te zien!

Gebruik een screenprotector

Wellicht geen overbodige luxe om je iPad te beschermen met een screenprotector om krassen op het beeldscherm te voorkomen. Je kat kan nogal wild reageren op al die interessante dingen die op het scherm voorbij komen en erg zijn best doen om met zijn nagels deze te vangen.

Verschillende spelletjes uitproberen

Geen kat is hetzelfde en ook hun interesse in spelletjes kan natuurlijk variëren.

Hier zijn enkele spelletjes die u bij uw kant kunt uitproberen:

  • Cat Alone 1
  • Cat Alone 2
  • Games for cats

Welk spelletje werkt het best bij uw kat?

Bron: Theanimalnanny