Honden zijn zeer geliefde huisdieren. Ze zijn er in alle soorten en maten, langharig en kortharig en hebben allemaal een eigen karakter. Over het algemeen heb je een sterke band met je hond en een hond wordt steeds vaker gezien als een onderdeel van het gezin. Dat een hond gezien wordt als familielid, wordt ook wel humanisering genoemd.

Wat is humanisering precies?

Humanisering houdt in dat dieren steeds meer worden gezien als mensen. Mensen zijn bereid om meer geld uit te geven aan hun huisdier, ook aan minder belangrijke producten. Sommigen kiezen er dan ook voor om een hond te nemen in plaats van een kind. Zij zien de hond dan echt als een kind in huis. De baasjes voelen zich dan een soort ‘ouder’ over de hond. Ook kunnen mensen ervoor kiezen om een hond te nemen om eenzaamheid tegen te gaan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij “het lege nest syndroom”. Hierbij kiezen mensen voor een hond zodra alle kinderen het huis uit zijn.

Een sterke band met je hond, hoe zien we dit terug?

Naast de vele kleren die kunnen worden gekocht voor de hond zijn er nog veel meer dingen. Meer en meer mensen brengen hun hond naar een hondenhotel in plaats van een pension. Zo gaan sommige mensen ook met hun hond naar de manicure en is het niet gek om je hond te laten föhnen.

Het kan nog gekker!

In Tokyo hebben ze een groot gedeelte van het winkelcentrum omgetoverd naar een paradijs voor huisdier en baasje. Dit shoppingparadijs genaamd Sun Walk bevat winkels die speciaal ingericht zijn voor dierenliefhebbers. Je kan een make-over krijgen voor je huisdier bij de kapper of je kan lekker uit eten gaan met je hond bij een speciaal hondencafé. Deze cafés hebben menu’s voor zowel baasje als hond. Zelfs wordt er speciale hondenwijn geschonken. Ook kun je een hond huren om ermee te gaan wandelen.

Het klinkt gek, maar het huren van een hond is populair bij mensen die in een klein appartement wonen en niet genoeg ruimte hebben voor een huisdier.

Zoals je ziet gaan huisdieren steeds meer dingen doen die de mens ook doet. Ze gaan naar de kapper, naar de manicure en zelfs uit eten.

En hoe verwent u uw geliefde viervoeter?

Bron: Beezteez.nl