De week van de teek, gepland van 6 tot en met 10 april, wordt uitgesteld naar de week van 22 tot en met 26 juni. Reden is dat veel van de geplande activiteiten, zoals voorlichtingen aan groepen, door de nieuwste Corona maatregelen niet mogelijk zijn. Bovendien zijn de meeste deelnemende partijen momenteel volledig in beslag genomen door de bestrijding van de corona epidemie.

Omdat teken vanaf dit seizoen toch weer kunnen opduiken, tijdens uw wandelingen door de natuur, willen we toch enkele aandachtspunten aan het licht brengen:

Een teek is een spinachtige parasiet die zich schuilhoudt in bosjes en gras.

Wanneer de teek de kans krijgt springt die op je hond. Daar bijt hij zich vast, nestelt zich in de huid en voedt zich met het bloed van zijn gastheer. De hond hoeft hier geen last van te hebben: als de teek zich helemaal volgezogen heeft laat hij vanzelf los en valt die van de hond. Ook de mens kan trouwens op dezelfde manier door een teek gebeten worden.

Het is belangrijk jezelf en je hond na elke wandeling grondig te controleren.

Er bestaat namelijk een kans dat een teek de ziekte van Lyme met zich meedraagt.

De plekken waar de teek het meest voorkomen zijn op de nek, oren, kop en poten.

Het beste wat je kan doen is de teek snel verwijderen met een tekentang. Daarna moet de plek ontsmet worden met alcohol, spiritus of chloorhexidine.

Preventie?

Gelukkig zijn er vlooien- en tekenproducten die je hond snel beschermen.

Eén behandeling kan volstaan voor maandenlange bescherming.

Raadpleeg ons gerust telefonisch voor de juiste oplossing voor jouw viervoeter.