We houden allemaal van onze huisdieren. De ene met wat meer haar dan de andere. Ze doen niets liever dan dicht tegen je aan kruipen of op hun gemak in de zetel gaan liggen. Op dat moment kan je viervoeter veel haar verliezen. Of het nu met je hond of kat is, de haren kunnen verspreid zijn over de zetel en je kleren. Maar hoe kan je dit gemakkelijk opkuisen? 

De volgende tips helpen je om alles terug proper te maken. Alvast toch voor even…

Je zetel of tapijt snel kuisen doe je zo!

Wanneer je tapijt of zetel vuil is gaat een stofzuiger je niet helemaal kunnen helpen. Stofzuigen helpt wel wanneer je meerdere malen over je tapijt heen en weer gaat. Dan zal je wel resultaat zien, maar dit is niet optimaal en kan even duren. Je gebruikt hiervoor best een rubberen handschoen. Hiermee kan je de haren zo van je zetel of tapijt vegen. Eens de haren aan je handschoen hangen, kan je deze wel gemakkelijk stofzuigen of in de vuilbak gooien. 

Wanneer je geen rubberen handschoen hebt, kan ook een schuursponsje helpen. Hier gebruik je de ruwe kant om in één richting over het oppervlak te gaan en zo zullen de haren aan het sponsje blijven plakken. Pas wel op wanneer je zetel of tapijt uit minder bestendige stoffen bestaat, deze methode is namelijk niet geschikt voor elke stof.  

Hoe maak ik mijn kleren terug haarvrij?

Hangen je kleren vol haar en heb je geen zin om een nieuwe outfit aan te doen na het knuffelen met je hond of kat? Dan kunnen de plakrollers jou wel helpen. Deze werken vooral op kledij maar ook op bepaalde meubels. Wanneer je geen plakroller hebt kan je het ook altijd proberen met een stukje plakband. 

Tip: Leg een plakroller aan je deur, zo kan je dit snel doen telkens je je huis verlaat.

Als je je outfit niet direct terug nodig hebt kan je deze ook in de droogkast steken samen met een panty. Na ongeveer 15 minuten zullen je kleren er weer proper uitkomen. Je panty daarentegen, die zal je even aan de kant moeten laten.

 

Bron: Surpriseyourpet.be