Ze komt spinnen bij je

Dat geluid maakt ze enkel voor jou wanneer ze zich veilig voelt. Geniet ervan!

Ze praat met jou

Een kat kan verschillende miauw-geluiden maken. Misschien kan jij wel met jouw kat praten en geeft ze een antwoord met diverse geluiden. Dit soort communicatie wijst op een goede band tussen jullie twee.

Ze maakt zichzelf proper in jouw bijzijn

Katten maken zichzelf graag schoon maar dat doen ze meestal op een afgesloten plaats. Als ze dit doen in jouw bijzijn betekent het dat ze zich comfortabel voelen.

Ze vouwt haar pootjes naar binnen wanneer ze gaat slapen

Een kat die zich geborgen voelt, zal een comfortabele slaappositie hebben.

Hij maakt een boogje met de top van z’n staart

Een kat zijn staart kan tonen in welke stemming hij is. Maakt de top van z’n staart een krulletje? Goed nieuws! De liefde is groot.

Ze knijpt haar ogen dicht

Knijpt jouw kat haar ogen dicht wanneer je haar aait? Nogmaals een teken dat ze erg geniet van je gezelschap.

Hij slaapt op z’n rug

Wanneer een kat op zijn rug ligt, kun je makkelijk bij z’n buikje. Enkel een kat die een mens vertrouwt, zal zich in zo’n kwetsbare positie leggen.

Ze slaapt op jouw spullen

Ligt je kat graag op je kleren en andere spullen? Dit betekent dat ze gewoon op zoek gaat naar je geur! Het is een teken van liefde.

Hij zit op jou

Je zit in een zetel, aan de keukentafel of in je bed en plots springt je kat op je schoot. Wanneer hij dit doet, is dit bewijs dat hij je graag ziet.

Ze is aan het staren naar jou

Katten zijn nieuwsgierige beesten dus hun aandacht verplaatst zich snel van het ene naar het andere. Maar wanneer een kat blijft staren en traag met haar ogen knippert, betekent het dat ze je bewondert.

Hij verwelkomt je thuis

Als je kat je begroet wanneer je thuis komt van het werk, mag je er zeker van zijn dat hij je graag heeft. Hij was aan het hopen dat je terug kwam dus twijfel niet aan zijn liefde voor jou.

Ze slaapt bij jou

Komt je kat gezellig bij je liggen? Je hebt geluk, om te kunnen slapen moet je kat zich veilig voelen.

Hij duwt zijn voorhoofd tegen jou

Duwt jouw kat soms zijn kopje tegen je been? In kattentaal staat dit gelijk aan knuffels. Hij doet dit ook omdat hij wil dat je dezelfde geur hebt.

Ze volgt je

Een kat volgt je rond het huis als een klein schoothondje. Dit is duidelijk een kat die geniet van je gezelschap.

Hij masseert jou

Je bent in slaap gevallen in bed en je kat begint zachtjes je te kneden. Hij wisselt af van druk met z’n linker en rechter pootje. Trap hem niet uit bed!

Ze likt aan jou

Als je kat aan je handen, gezicht of oren likt, wees niet boos. Ze ziet je graag en bootst na hoe haar moeder met haar omging. Je bent dus deel van de familie!

Hij knabbelt aan je

Katten knabbelen aan elkaar om affectie te tonen. Zolang ze niet te hard bijten is dit hun manier om liefde en genegenheid uit te drukken.

Ze brengt je een geschenk

Of het nu een speeltje of een dode vogel is, dit is het bewijs dat je kat jou apprecieert. Jouw kat wil je gelukkig maken!

Hij wrijft zich tegen je benen

Wanneer een kat tegen je benen wrijft dan ziet hij jou graag. Katten hebben gevoelige neuzen en dit is een teken dat hij zijn geur met jou wil delen.

Bron: MSN Lifestyle