Zoals wij ons schoolleven zijn begonnen met maan, roos, vis. Beginnen zij met zit, af, hier. Deze simpele commando’s om je puppy te leren zijn de basis van de hele trukendoos die je hem of haar kunt leren. Wij leggen je in een paar stappen uit hoe!

Zit

  • Ga naast je puppy staan en houd de halsband met je rechterhand vast
  • Geef het bevel “zit”
  • Met je rechterhand help je een handje, door zijn/haar kopje iets naar achter te duwen
  • Met je linker hand “aai” je in een vloeiende beweging van de kop, naar nek, naar rug en laat hem of haar bijna op je hand tot zit komen.

Beloon je pup direct en haal je hand voorzichtig weg! Nu verdient hij/zijn zeker een dikke knuffel!

Af

Ga op je knieën (rechts) naast je pup zitten, je pup zit ook. Pak met je linkerhand de linkerpoot vast en met je rechterhand de rechterpoot. Til ze op terwijl je gezellig tegen je pup praat. Zo laat je je pup wennen aan het idee dat je zijn poten op tilt.

  • Geef het commando “af”
  • Trek beide pootjes voorzichtig naar voor, doe dit rustig!

Wederom tijd voor een beloning!! Lekker een snoepje, of een aai over de bol. Dat doet het altijd goed!

Hier

Jouw puppy zoekt je regelmatig zelf op. Bijvoorbeeld als hij honger heeft, zin heeft om te spelen of lekker wil knuffelen. Maak gebruik van deze momenten! Als je ziet dat je puppy naar je toe wilt komen, roep dan “hier!” en beloon hem of haar als ie er is. Zo wordt het namelijk heel erg leuk om naar het baasje te komen.

Honden zijn hele intelligente dieren, je kunt ze dan ook van alles leren. Begin maar eens met de commando’s hierboven. Zijn jullie helemaal op elkaar ingespeeld? Probeer dan ook eens commando’s zoals high five of (héél handig) opruimen!

Succes!

Bron: Beeztees