Iedereen heeft het wel al eens geprobeerd: een goede foto trekken van zijn/haar huisdier. Helaas loopt dit niet altijd zoals je het zou willen. Net wanneer ze in de perfecte positie liggen probeer je je smartphone onopgemerkt boven te halen… maar… te laat… ze hebben je door!

We geven je graag enkele tips om toch wat leuke foto’s te maken.

1. Location, Location, Location

Neem je het best foto’s buiten of binnen? Buiten is er meer licht en ruimte waardoor het net iets makkelijker gaat om mooie foto’s te nemen. Is je huisdier echter niet op zijn gemak buiten, zoek dan binnen een aangenaam plekje waar je rustig foto’s kan nemen.

2. Neem je foto’s met zacht, natuurlijk licht

Uiteraard wil je dat je viervoeter er tip top uitziet en dat zijn/haar vachtje schijnt! Zorg daarom voor zacht licht zodat de belichting mooi in balans blijft. Dit zorgt ervoor dat je hond of kat mooi uitkomt en niet lijkt op een vlek. Neem geen foto’s in fel zonlicht maar doe dit beter op een licht bewolkte dag of binnen voor een groot raam. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je geen mooie foto’s kan nemen wanneer de zon bijvoorbeeld onder gaat.

3. Focus op uitdrukkingen

Je hond of kat kan super schattig kijken, zijn tong uitsteken, grappige uitdrukkingen maken, … en dat zou prachtig zijn op de foto! Een bepaalde uitdrukking fotograferen zit dan ook in details: een lichtpuntje in de ogen, een oortje dat recht springt, een tong dat komt piepen, … noem het maar op. Leg dit op beeld vast en je foto krijgt nog veel meer emotie!

4. Rustig blijven

Als baasje is het belangrijk om zelf rustig te blijven. Roep niet constant naar je huisdier om de aandacht te trekken maar hou je wat op de achtergrond. Want als jij stress hebt dan zal je huisdier zich ook eerder zenuwachtig gaan gedragen. Beperk de commando’s tot een minimum en geniet samen van het moment! Na de fotoshoot kun je je lieve viervoeter belonen met een speeltje of wat lekkers. Ook dit kan trouwens helpen om enkele leuke kiekjes te maken!