Overtollige kerstkilo’s kwijtspelen in de fitness, meer tijd voor jezelf nemen, minder snoepen en wat vaker initiatief nemen om af te spreken met je vrienden. Het zijn veel voorkomende goede voornemens die mensen aangaan bij de start van het nieuwe jaar. Allemaal goed en wel maar toch blijken ze moeilijk vol te houden.  

Gooi al je onrealistische voornemens overboord en maak dit jaar een lijstje op met leuke plannen voor jou en je huisdier! Wij geven je hieronder alvast enkele tips.

Leer slechte gewoontes af

Springt je kat steeds op tafel terwijl je aan het eten bent? Heeft jouw hond de slechte gewoonte om bij jou in bed te kruipen? Maak dan van dit nieuwe jaar, jouw missie om je huisdier 1 slechte gewoonte af te leren. Als die slechte gewoonte dan eindelijk afgeleerd is, kan je onmiddellijk van het moment gebruik maken om een nieuw trucje of een nieuwe gewoonte aan te leren.

Ga eropuit

Meer bewegen is een van de meest voorkomende goede voornemens. En voor huisdieren is dat ook geen slecht idee! Je hond uitlaten is namelijk heel erg gezond: het helpt bij de spijsvertering en houdt de ledematen soepel. En als je een maatje hebt om mee te sporten of wandelen, houd je dit goede voornemen gemakkelijker vol. Ga op verkenning in een park of kies een wandelroute of straat die je nog niet kent.

Kom tot rust

Door je huisdier te aaien, verlaag je je eigen stress en bloeddruk. Wist je zelfs dat alleen maar naar een dier kijken al stressverminderend kan werken? Ook naar vissen in een aquarium kijken zorgt voor hetzelfde effect. Ook kan je mindfulness opnemen in de dagelijkse omgang met je huisdier. Probeer dit eens, de volgende keer dat je hond weer ergens stil blijft staan tijdens het uitlaten: haal diep adem en beleef een bewust momentje van rust.

Leer nieuwe baasjes kennen

Zijn jij en je hond of kat echte huismussen? Zet dit voornemen dan op je lijstje! Huisdieren kunnen je sociale netwerk helpen uitbreiden, want je hebt meteen iets om met andere dierenliefhebbers over te praten. Heb je een duwtje in de rug nodig om de deur uit te gaan? Ga wandelen. Zoals hierboven al vermeld, is wandelen heel gezond voor jou en je huisdier. Maar daarnaast is het ook heel goed voor je sociale leven. Een dier is altijd een leuke aanleiding voor een gesprek, ook als je alleen een koffie gaat halen.

 

Met al deze voornemens gaan jij en je huisdier ongetwijfeld een extra gelukkig en gezond nieuw jaar tegemoet!